URL: czss-ck.hr/?O_nama___Podru%C5%BEnica_Obiteljski_centar___Arhiva

Arhiva

 

2018. godina

Ožujak, 2018.

                                   


Veljača, 2018.


Siječanj, 2018.

2017. godina

Prosinac, 2017

 

 

Studeni, 2017


Listopad, 2017

 

 

 

 

 

Rujan, 2017


Kolovoz, 2017


Srpanj, 2017


Lipanj, 2017


Svibanj, 2017

 


Travanj, 2017


Ožujak, 2017


Veljača, 2017

 

Siječanj, 2017

Dragi korisnici,

Obavještavamo vas da su tijeku prijave za uključivanje u naše programe:


U Školu za roditelje „Promjene za sretnu obitelj“ mogu se     uključiti roditelji koji žele unaprijediti svoje roditeljske sposobnosti te saznati nešto više o odgoju djece i pozitivnim odgojnim       metodama.

 

 

Kroz program Roditelji u razvodu braka nastojimo upoznati roditelje koji prolaze ili su već prošli kroz postupak razvoda braka s samim tijekom tog postupka i s njegovim posljedicama stavljajući naglasak na osnaživanje (bivših) supružnika i njihovo osvještavanje o učincima razvoda braka na razvoj djece.

 

Program „BUDI MUŠKO, PROMIJENI SVIJET“ je preventivni program namijenjen mladićima koji su demonstrirali rizično, štetno ili kriminalno ponašanje. Cilj programa je usvajanje pozitivnih stavova o zdravlju, rodnoj ravnopravnosti i nenasilju. Program se provodi u suradnji s Organizacijom mladih Status M te uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

                                   

Program „TO NIJE LJUBAV “ je namijenjen mladima s ciljem prevencije nasilja u mladenačkim vezama. Kroz program se radi na osvješćivanju rodnih stereotipa u partnerskim odnosima, usvajaju se osnovna znanja o kvalitetnoj vezi, radi se na prepoznavanju nasilja u mladenačkim vezama i osvješćivanju njegovih posljedica te na poticanju odgovornog seksualnog ponašanja. Program se provodi u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije "Grad Čakovec-prijatelj djece".

 


2016 Godina:

Prosinac, 2016

 

 

 

 

 

Studeni, 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Listopad, 2016

 

 

 

 

 

 

 


 

Rujan, 2016

 

 

S početkom nove školske godine nastavljamo s provedbom volonterskog programa „PRIJATELJ+“ u sklopu kojeg naši volonteri pomažu učenicima osnovnih škola pri učenju i usvajanju školskog gradiva, pri razvijanju socijalnih vještina te pri kvalitetnoj organizaciji slobodnog vremena.  I ove školske godine ovaj program se provodi u suradnji s udrugom ACT Čakovec te ga financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Ukoliko želite uključiti Vaše dijete u ovaj program, to možete učiniti do 01.10.2016. pozivom na brojeve telefona 040/395-902 i 040/395-933 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolovoz, 2016

 

 

 

 

 

 

Srpanj, 2016

 

 

 

 

Lipanj, 2016

 

 

 

 

 

 

Svibanj 2016

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

Travanj, 2016

 

 

 

 

 

                                 

 

 

 

 

Ožujak, 2016

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Veljača, 2016

 

 

 

 

 

 

Siječanj, 2016

 


2015 Godina:

 

Prosinac, 2015

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava pripremili smo za sve zainteresirane stručni članak čiji tekst možete pronaći ovdje. 

 

 

Vesele blagdane želi vam Podružnica Obiteljski centar

 

Studeni, 2015

 

Listopad 2015

 

Svim starijim osobama želimo puno sreće i zdravlja povodom njihovog dana te ih upućujemo da pročitaju stručni članak koji smo pripremili za njih, a u kojem će naći informacije o danu posvećenom njima te druge zanimljivosti vezane uz njihovu životnu dob.

 

 

Rujan, 2015

 

Dragi korisnici,

Obavještavamo vas da su tijeku prijave za uključivanje u naše programe s čijom provedbom ćemo započeti od jeseni:

  

U Školu za roditelje „Promjene za sretnu obitelj“ mogu se uključiti roditelji koji žele unaprijediti svoje roditeljske sposobnosti te saznati nešto više o odgoju djece i pozitivnim odgojnim metodama

 

 

 

Kroz program „Roditelji u razvodu braka“ nastojimo upoznati roditelje koji prolaze ili su već prošli kroz postupak razvoda braka s samim tijekom tog postupka i s njegovim posljedicama stavljajući  naglasak na osnaživanje (bivših) supružnika i njihovo osvještavanje o učincima                                      razvoda braka na razvoj djece

 

 

 „BEBA U KUĆI“ je program namijenjen trudnicama i njihovim  partnerima te roditeljima djece do jedne godine starosti. Cilj  programa je poticanje privrženosti roditelja i djece, pružanje podrške  u snalaženju u novoj ulozi roditelja, pružanje stručnih informacija o razvoju djece u prvih                            godinu dana života te razvijanje socijalne mreže roditelja.

 

 

 Program „Pljuga, cuga, droga – dosta je toga!“ namijenjen je  djeci i mladima s ciljem promicanja prevencije ovisničkog ponašanja  u tinejdžerskoj dobi

 

 

S početkom nove školske godine nastavljamo s provedbom volonterskog programa PRIJATELJ+“ u sklopu kojeg naši volonteri pomažu učenicima osnovnih škola pri učenju i usvajanju  školskog gradiva, pri razvijanju socijalnih vještina te pri kvalitetnoj  organizaciji slobodnog vremena.  Od ove školske godine ovaj  program se provodi u sklopu programa Volonterski ured Međimurja koji financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

 Ukoliko se želite uključiti u bilo koji od gore navedenih programa, to još uvijek možete učiniti  pozivom na brojeve telefona 040/395-902 i 040/395-933 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar.

 

 

Ujedno Vas obavještavamo o ostalim aktivnostima koje ćemo provoditi tijekom rujna:

 

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije suicida za sve zainteresirane pripremili smo stručni članak koji će im pomoći kako prepoznati simptome suicidalnog ponašanja, kako na njih reagirati te kome se obratiti

 

 

Srpanj-Kolovoz, 2015

 Dragi korisnici,

Zahvaljujemo vam na ukazanom povjerenju i suradnji prilikom provedbe naših dosadašnjih programa i ostalih aktivnosti. S programima nastavljamo od rujna, a do tada se pokušajte odmoriti ne zaboravljajući da kvalitetno provedeno vrijeme unutar obitelji stvara osjećaj povjerenja i bliskosti koji dugoročno uspostavlja odnos kakav svi priželjkujemo.

Podsjećamo vas da se u svakom trenutku možete obratiti našem stručnom timu ukoliko vam je potrebna pomoć i podrška. A za duge ljetne dane za vas smo pripremili edukativne materijale koji će vam pomoći u kvalitetnoj organizaciji slobodnog vremena te vam olakšati suočavanje s obvezama koje vas čekaju od jeseni.

 

Lipanj, 2015

 

 

 

Svibanj, 2015

 

Pozivamo sve velike i male, roditelje i djecu, bake, djedove i unuke, da nam se pridruže u petak 15.05. od 10-15 sati u prostorijama Obiteljskog centra kako bi s nama kroz edukativno-kreativne radionice obilježili Dan obitelji !!!

 

Travanj, 2015

Obavještavamo sve zainteresirane da u sklopu akcije GRAD ČAKOVEC – PRIJATELJ DJECE u travnju 2015. godine započinje provedba preventivnog programa za djecu i roditelje Male tajne sretne obitelji. U sklopu programa će se održavati:

- škola za djecu„Kako mali postaju veliki“ namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole s ciljem poticanja zdravog rasta i razvoja u obitelji te pružanja podrške u prevladavanju teškoća na koje nailaze tijekom odrastanja. Tijekom programa će se raditi na osnaživanju djece kroz poučavanje o životnim i socijalnim vještinama, pružati će im se pomoć u odrastanju i sazrijevanju, osvještavati će ih se o vrijednostima, vlastitim vrlinama, samopoštovanju, uvažavanju drugih, te o tome kako izraziti svoje osjećaje i potrebe, kako uvažavati tuđe osjećaje i potrebe, te kako rješavati sukobe. Škola za djecu će se provesti kroz šest radionica koje će se održavati jednom tjedno, i to svakog utorka počev od 21.04.2015.g.

- škola za roditelje s ciljem jačanja roditeljskih kompetencija. U tijeku programa raditi će se na ostvarivanju kvalitetne komunikacije između roditelja i djeteta, usvajanju adekvatnih odgojnih metoda, načinima rješavanja problema te usvajanju ostalih roditeljskih vještina. Škola za roditelje se sastoji od osam predavanja/radionica koje će se održavati jednom tjedno, i to svake srijede počev od 22.04.2015.g.

 Detaljnije informacije o provedbi programa i načinima prijave možete dobiti na tel. 040/395-927 i 040/395-926.

 

Ožujak, 2015

5.jpg

 

 

Dragi posvojitelji i oni koji to žele postati,

U tijeku su prijave za prvi ciklus programa „Škola za posvojitelje“ namijenjenog potencijalnim posvojiteljima koji su podnijeli zahtjev za posvojenje djeteta, kao i posvojiteljima djece predškolske, školske i adolescentske dobi koji žele unaprijediti roditeljske vještine i steći nova znanja o odgoju djece.

Ciljevi programa su osnaživanje obitelji kroz stjecanje potrebnih vještina i znanja u obavljanju odgovorne i zahtjevne uloge posvojitelja, pridonošenje boljem razumijevanju problematike posvojenja i potreba posvojene djece, razvoj i promocija posvojenja te stvaranje uvjeta za pravilan psihofizički, socijalni i emocionalni razvoj posvojene djece.

Program traje tri mjeseca, a odvija se jednom tjedno pod stručnim vodstvom dviju voditeljica - Lidije Vinković, dipl. socijalne radnice, i Petre Takač, mag. psihologije, koje uz bazičnu edukaciju imaju završene dodatne edukacije na području rada s djecom, mladima i obitelji te imaju iskustvo u radu s potencijalnim posvojiteljima i posvojenjima.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti tijekom ožujka 2015. godine na telefon 040/395-926 ili 040/395-902 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar.

 

Veljača, 2015

 

Siječanj, 2015

 

Sijecanj.jpg

Obavještavamo sve zainteresirane da je započela provedba volonterskog programa „PRIJATELJ+“ u sklopu kojeg će naši volonteri pružati pomoć učenicima osnovnih škola pri učenju i usvajanju školskog gradiva te im pomagati pri razvijanju novih i poboljšanju postojećih socijalnih vještina i  kvalitetnoj organizaciji slobodnog vremena.  

Ujedno pozivamo sve roditelje koji bi htjeli uključiti svoje dijete u ovakvu vrstu programa, kao i sve volontere koji nam se žele pridružiti u realizaciji istog, da se prijave na telefon 040/395-927 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar. 

 

 


2014 Godina:

 

ProsinacStudeni

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 

 

 

Listopad

10_2014_1.jpg

 Više o obilježavanju Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta možete saznati na LINK-u

 

 

Prijave za programe za djecu u tijeku !!!

prijave_program.jpg 

 

Dragi roditelji učenika nižih i viših razreda osnovne škole te srednjoškolaca,

u tijeku su prijave za jesenski ciklus programa u kojem može sudjelovati i Vaše dijete.

U tijeku su prijave za jesenski ciklus programa za djecu učenike od 1 do 4 razreda osnovne škole pod nazivom „Kako mali postaju veliki“ koji se sastoji od šest radionica po 60 minuta na tjednoj bazi te programa za učenike od 5 do 8 razreda osnovne škole pod nazivom „Što nas muči“ koji se također sastoji od šest radionica po 60 minuta na tjednoj bazi.

Ujedno, počinje i provedba programa pod nazivom „Putokazi“, a koji program je namijenjen srednjoškolcima te se sastoji od 8 radionica po 60 minuta na tjednoj bazi.

Programi će se provoditi u zatvorenim grupama u prostorima Podružnice Obiteljski centar od strane stručnih djelatnica.

 Ukoliko želite saznati više o pojedinom programu, slijedite link:

Ukoliko želite da i Vaše dijete sudjeluje u navedenim programima, možete se prijaviti na telefon 040/395-927 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar tijekom listopada 2014. godine.

  

Prijave za programe za roditelje u tijeku !!!

 prijave_program_2.jpg

 

Dragi roditelji,

u tijeku su prijave za jesenski ciklus programa u kojem možete i Vi sudjelovati.

Proces razvoda braka težak je za sve članove obitelji. Vi i Vaš(a) partner(ica) gubite značajnu osobu u životu, a vaša djeca se odvajaju od svakodnevnog života s jednim od roditelja.

Ukoliko prolazite kroz postupak razvoda braka ili ste već razvedeni, te želite naučiti kako se najbolje nositi sa novonastalom situacijom za sebe i za Vaše dijete, možete se uključiti u program „Roditelji u razvodu braka“.

Također, ukoliko želite naučiti nešto više o odgoju i pozitivnim odgojnim metodama, možete se uključiti u program „Promjene za sretnu obitelj“

Programi će se održavati u prostorima Podružnice Obiteljski centar te će se provoditi u zatvorenim grupama od strane stručnih djelatnika u radionicama u trajanju od 90 minuta na tjednoj bazi.

Ukoliko i Vi želite sudjelovati u navedenim programima, možete se prijaviti na telefon 040/395-927 ili osobnim dolaskom u Podružnicu Obiteljski centar tijekom listopada 2014. godine.

 

 

 Rujan


Srpanj


Lipanj

 

Svibanj

 

Travanj

 

Ožujak

 

Veljača